Sunday, May 15, 2011

Imbas kembali kenangan Hari Guru



Assalamualaikum, tak jawab dosa, mati seksa, masuk api neraka! Hikhik. Pertama sekali saya ingin mengucapkan Selamat Hari Guru, Happy Teachers' Day kepada semua insan yang pernah bergelar guru atau yang sedang bergelar guru atau yang bakal menjadi guru. Selamat Hari Guru semuanya terutama sekali kepada ibu tercinta merangkap jawatan Penolong Kanan Kokurikulum, Puan Khoizah Binti Ayoob Suha. Selamat Hari Guru mak!


Kalau nak diimbas balik kenangan waktu sekolah dulu, memang cukup banyak, tak terimbas rasanya. Pengalaman bertengkar dengan guru, pengalaman kena rotan dengan guru, pengalaman kena marah dengan guru, pengalaman mengutuk guru, pengalaman kena kejar dengan guru sebab ponteng exam, dan macam-macam lagilah. Biasalah, normal lah kan waktu sekolah dulu semua benda nak try. Ish, tak bagus tak bagus.


Berbalik kepada kenangan sambutan Hari Guru, di sini aku nak kongsikan beberapa keping gambar semasa sambutan Hari Guru peringkat sekolah 2006 (Form 4 ketika itu) semasa aku menjadi pengacara majlis serta membuat persembahan pada hari tersebut.








So, apa pulak pengalaman menarik yang tak dapat korang lupakan semasa Hari Guru? Jom kongsikan bersama!


7 comments:

SiS NaD said...

SaLaM aSRi...

TiBa2 RiNDu ZaMan SKoLaH... iNDaH SaNGaT2...


P/S : BaRu 21 TahUN RuPanYa.. HeHe!~ (^_____^)V

Askrie Hishamuddin said...

sis nad ; tau takpe. hehe.. 21 tahun laaa, tua suda :(

Rozuan Ismail said...

teringat zaman sekolah dulu.memang hari guru ni meriah!huhu

biha a.k.a PETOM said...

omg..innocent nye muke asri! dlu pngacara mjls kt skolah..ehem, skarang jd MC kt kolej pulak, hehe..

Askrie Hishamuddin said...

rozuan, hehe.. betul tu! tau tak pe

biha, biasalah, bakat bermula dari kecil. chewahhh

schasya said...

zaman sekolah yang paling bes kot! hahaaa, tngat zaman2 nakal kt skola dlu ! hepi teacher's day wat mak askrie . . :)

Askrie Hishamuddin said...

schasya, hehe :) thanks thanks mewakili mak saya :) hehe