Friday, May 6, 2011

(GAMBAR) Artis Malaysia sekarang suka berkemban

Nurul Ain Nordin. (Sikit hari lagi popular la minah ni.)


Nak tahu serba sedikit latar belakang tentang awek HOT( tangan di dada, mata naik ke atas) ni tak?

Nama Lengkap : Nurul Ain Nordin
Nama Panggilan : Ain
Tarikh Lahir : 16 Ogos 1988
Tinggi Badan : 158 cm
Berat Badan : 42 kg
Agama : Islam
Bangsa : Melayu
Status : Bujang
Nama Ayah : Nordin Bin Azizan
Nama Ibu : Aminah Binti Illadad Khan
Tempat Tinggal: Seri Kembangan, Selangor.
Email : ain_nordin88@yahoo.com

Nama Sekolah Tahun
Universiti Teknologi Mara, UiTM Puncak Perdana, Shah Alam. 2007-sekarang
Sekolah Menangah Teknik Bukit Piatu, Melaka 2004-2005
Sekolah Menangah Kebangsaan Mantin, N.Sembilan 2002-2003
Maktab Rendah Sains Mara, Kuala Klawang, N.Sembilan 2001-2002

Pencapaian
Model fesyen “Busana Muslimah (edisi raya 2010)” untuk majalah WANITA.
Model fesyen “Tiru Watak Kartun” untuk KOSMO, Utusan Malaysia.
Model fesyen “Gaya Rambut Sesuai ke Sekolah” untuk KOSMO, Utusan Malaysia.
Model kesihatan “ Sri Ayu, Marthi Tilaar”
Model fesyen “ Kostum Berkarekter” untuk KOSMO, Utusan Malaysia.
Model Fesyen “ Klasik Vintaj” untuk KOSMO, Utusan Malaysia
Pelakon Pembantu dalam Filem “ Lu Pikirla Sendiri De Movie” . Aminah Rhapor
Pelakon Pembantu dalam Telemovie Maisarah untuk Astro Prima
Penolong Pengurus Produksi dalam Telemovie Maisarah untuk Nusantara Seni Karya
Pengacara Rancangan “Alamak…!!! Kan dah Kena…” 13 episod untuk RTM
Pelakon dalam Rancangan Suara Banduan, RTM
Pelakon dalam Sitcom Anak Mami, TV9
Pelakon dalam Siri Cinta Medik 2, TV9
Pelakon dalam Siri Impian Anggun ,TV3
Pelakon Utama film “ I Am” yang memenangi 9 daripada 10 anugerah di Akademi TV3
Model artistic kepada kumpulan Flickers, napie, izi, dan Ted Adnan
Finalist Dewi Remaja 2008/2009
Model Fesyen untuk Rekaan Anizam Yusuf, Rozlan Nassir,
Model Fesyen “Gaya Ke Pejabat” KOSMO, Utusan Malaysia

18 comments:

*AniE* said...

Masyaallah, sungguh ke??
sekarang kan macam2 ble edit...
tapi kalo betui la...hee,, tak tau nak cakap ape daaaaaaa....Akhir zaman sungguh....

SiS NaD said...

SaLaM...

MaK aiH!~ GiLa Ke aPa??? MeLaYu... ISLAM PuLaK Tu... HaiSH!~ aPa la NaK JaDi... (-_-")

Askrie Hishamuddin said...

@anie, mana ada edit ni. ni promo untuk filem terbaru dia

@sis nad, nak buat cmne. terima je la. haha

Nurdiyanah Dzulkarnain said...

untuk filem ape ni???

Cik Aina said...

isyhh3 . apa laah yg nk jd -.- ltar blkg pnddikn da bgos tp jd mcm ni lak !

Nurdiyanah Dzulkarnain said...

bdk ni dh dismiss. she's no longer in uitm

Liyana Aziz said...

pergh! memalukan kaum kerabat yo...

munirah said...

ni edit ni.cube tgok betul2

hana said...

skarang mmg top cite pasal pompuan ni..
aish..malu la tgk gambar tu..

Anonymous said...

UITM Puncak Perdana ambil kos apa ni?

Macam tak pernah nampak je dekat fakulti?

Memang gambar ni keterlaluan tapi sy nampak ada sedikit teknik editing berhampiran bahagian bawah yang terdedah..

Maksudnya ada teknik suntingan..Tapi ia masih lagi keterlaluan untuk seorang wanita ISLAM.

Anonymous said...

budak MRSM tapi perangai haram jadah... memalukan agama ... dan juga keluarga dia ... kalau aku ... malu nk mengaku keluarga aku

miss.Addin said...

hoho no comment :p

beepenelope said...

.dont judge a book by its cover k.pada yang tidak tahu tu, jangan la menuduh-nuduh sembarangan ye.biar la. tu pic edit semata-mata actually.tidak perlu mengutuk sehingga mengaibkan kaum keluarga.

Liyana. said...

kenapa perlu highlight bangsa dia? you people judge much too fast and much too easily.

FIRDAUS HUSAIN said...

kenapa x bukak abis ...

nini said...

hadoi...malunye....=(

n-ya said...

xkenalla minah ni

izWylieyla said...

ermph.. =,=