Friday, January 13, 2012

Ustaz dan Ustazah jadian!

Pernah tak korang terserempak atau terjumpa atau terlihat atau terbaca tentang ustaz/ustazah jadian? Aku yakin korang semua pernah ternampak atau terjumpa atau terlihat atau terbaca tentang ustaz/ustazah jadian. Kat mana lagi kalau bukan dekat facebook. Oh ye, ada sesiapa yang perasan tak aku tak bagi salam lagi? Assalamualaikum. haha

Okay, sambung. This might be an outdated punya cerita but aku tak kira aku nak tulis jugak pasal ini supaya ramai orang dapat bukak mata, hati dan minda seraya berkata, Damn, this is such a good article! (hiperbola sial) Ya, semua orang tahu cerita pasal Nur Amalina Che Bakri. Dan secara tiba-tiba ramai pulak orang yang bertukar profession sebagai ustaz/ustazah. Rupa-rupanya ramai jugak orang Malaysia yang alim-alim kan? Baru aku tahu.

Ingatkan orang melayu sekarang semuanya dah hanyut. Maklumlah, dekat media terutama akhbar hari-hari ada cerita pasal kes rompak, hari-hari ada cerita pasal kes bunuh, hari-hari ada cerita pasal kes buang anak, hari-hari ada cerita pasal kes rogol, hari-hari ada orang keluar masuk pusat serenti, hari-hari ada keluar masuk pusat pemulihan. Semua tu orang melayu yang beragama ISLAM. Nak aku ulang dua kali ke? Rasanya tak perlu kot.

Aku 100% setuju dengan penulisan blogger ini mengenai ustaz/ustazah jadian di facebook.

Nak tahu apa yang blogger ini tulis. Klik di sini

3 comments:

Rozuan Ismail said...

haha.standardlah.masa ni lah nak asah bakat jadi ustaz ngan ustazah.bila lg kan.haha

Askrie Hishamuddin said...

haha. tau takpe!

NoorAtika MohdAzali said...

nais!!! :)