Tuesday, March 29, 2011

Seksanya sembelit Tuhan saja yang tahu

Baiklah, entry kali ini agak meloyakan tekak serta boleh menyebabkan korang pengsan. Jadi, kepada sesiapa yang cepat loya sila jangan baca. Korang baca je entry lain yang ada. Dalam blog ni je sudah ada hampir seratus lebih entry yang aku tulis. Jadi, korang baca je entry-entry tersebut.

Okay, kali ni aku nak kongsi sikit tentang sembelit. Apa itu sembelit? Senang cerita la, sembelit ni macam susah nak berak ataupun dalam bahasa sopan susah nak membuang air besar. Dan ianya berlaku pada aku.

Betul, kadang-kadang tu dalam seminggu, sekali je aku berak. Bila sekali aku dapat berak, boleh jadi 5, 6 kali aku akan berulang-alik pergi toilet. Kawan-kawan serumah aku pun dah cukup faham dengan aku. Kalau sekali aku pergi toilet untuk hari tersebut, memang sehari tu toilet tu jadi milik aku. Kawan-kawan serumah aku pun dah masak dengan situasi macam ni. Apa yang diorang boleh buat? Redha je la sebab mempunyai rakan serumah yang mempunyai masalah sembelit ni. Sob2..


Kalau korang nak tahu betapa seksanya sembelit ni, huh, memang payah nak cerita, tuhan je la yang tahu macam mana rasanya, kalau boleh tu nak je dikorek-korek lubang bontot ni dengan besi ke batang penyapu ke kayu ke. Seksa tahu? Rasa macam nak terkeluar usus-usus dalam badan ni. Mungkin salah aku jugak la, sebab aku ni kurang makan sayur. Eh, tak. Aku ni TAK makan sayur. Memang patut pun kan.

Sekian. Hehe.

4 comments:

Cik Embun said...

cce penah alami semua ni masa form 4 ke from 5 ntah...stress study.. wakakaka... xdak laa.. kurang minum air laa kamu.. pastu cce kena kurang milo.. teh.. benda2 yang angin.. skrg dah ok.. kamu minum la kopi byk2 sbb kopi itu boleh jadi pelawas tau.. Makan cereal grains + susu time pagi sgt membantu.. cewahhh jadi pakar pemakanan plak.. hahahaha..

Askrie Hishamuddin said...

@cik embun, oh ye ke? milo tu fav. okay, pasni saya cuba kurgkan. hehe.. btw, thanks!

DuniakuAbstrak said...

banyakkan minum air masak, banyakkan makan buah weh..jangan banyak usya buah dada awek je..haha

Askrie Hishamuddin said...

@duniakuanstrak, haha.. buah dada? ish ish. haha