Monday, July 16, 2012

Tips mendapatkan traffic blog tinggi BAHAGIAN 3

Assalamualaikum!

Entri sebelum-sebelum ini aku dah berkongsi tiga tips mendapatkan traffic blog tinggi.


So, entri kali ni aku nak kongsi lagi tips lain yang aku gunakan untuk mendapatkan traffic blog tinggi ialah dengan cara blogwalking ke blog-blog lain. Tapi, sekarang aku akui aku agak jarang blogwalking ke blog-blog ni sebab kesuntukan masa. haha. *tangan di bahu, mata naik ke atas.

Cara-cara nak blogwalking senang je, kalau korang nampak ada widget chat kat dalam blog tersebut, korang tinggalkan nota seperti "BLOGWALKING HERE! JEMPUT KE BLOG" atau lain-lain. Kalau dalam blog tersebut takde chat widget, korang tinggalkan komen di entri paling latest blog tersebut. Mana tahu blogger tersebut berminat untuk membaca blog korang pulak kan.

Seterusnya, rajin-rajin buat segmen dan contest kepada pembaca dan blogger. Ramai blogger yang rajin buat segmen dan contest ni untuk menaikkan traffic blog ternyata ianya sangat berkesan. Aku jugak tak melepaskan peluang buat segmen dalam blog ini dan baru-baru ni aku ada buat contest kepada blogger. Alhamdulillah, ramai penyertaan yang masuk dan traffic menaik dengan mendadak tanpa diduga.

Pemenang Giveaway Contest blog Askrie Hishamuddin yang pertama. Tahniah Syakir Rahman! Lawa tak mug yang Syakir Rahman dapat? Mohon korang semua jealous dengan beliau.

So, rasanya cukup dah kot tips-tips aku. Jadi, korang pun cuba-cubalah try test tips-tips yang aku kongsikan dari bahagian 1 sampai bahagian 3 ni. Mana tahu traffic blog korang mencanak-canak naik kan?

Kalau traffic blog tinggi maka income pun banyak! Yabedabedu haha!

Sekian.Bye!

18 comments:

Mohd Hazim said...

BLOGWALKING HERE! JEMPUT KE BLOG
http://hazimteritory.blogspot.com/

Boni JLL3 said...

nanti teringin jugak nak buat segmen dan juga contest. InsyaAllah ada rezeki, akan keluarkan contest dari bonikacak.com

NAL said...

dah habis ke tips nye askrie ??

SyAmSuL AnUaR said...

bgs juga tips disini..

mselim3 said...

salam perkenalan ...salam ukhuwah...

bagus tips ini...

Askrie Hishamuddin said...

Mohd Hazim - haha. insyaAllah, I will :)

Askrie Hishamuddin said...

Boni JJL3 - keep it up bro! :)

Askrie Hishamuddin said...

Nal - haha. nak lagi ke tips? haha

Askrie Hishamuddin said...

Syamsul Anuar - haha, thanks bro :)

Askrie Hishamuddin said...

mselim3 - salam perkenalan juga :) terima kasih kerana membaca

SOHOQUE said...

tp kalu aku buat contest ada ke org nak join contest aku ek? aku ni baru jer berjinak2. blogger picisan la kiranya

Askrie Hishamuddin said...

Sohoque - InsyaAllah ada, rajin-rajin promote segmen or contest kat kelab blogger :)

Ogy Nordin said...

Gud info...TQ!

Askrie Hishamuddin said...

Ogy Nordin - Thanks :) ur most welcome :)

Syakir Rahman said...

hehehe....thnx bro..ni entri tuk giveaway tuh...

http://diarisosial-syakirrahman.blogspot.com/2012/07/mug-daripada-askrie-hishamudin.html

Askrie Hishamuddin said...

Syakir Rahman - your most welcome :) okay! thanks

Rina said...

terima kaish atas tips2nya, saya bisa menerapkannya juga pada blog saya supaya punya banyak trafik

Rizky Aswan said...

Jemput-jemput ke blog saya. yabelogkamek.blogspot.com