Friday, February 18, 2011

Ignorant stupid Malay!

Aku tak tahu lah sampai bila lah isu racist ni nak habis. Tak lama dulu kecoh dengan kes Karam Sigh Walia, sekarang ni pulak timbul pulak kes kat sekolah. Semuanya pakat nak tunjuk kononnya diorang ni gangster belaka. Orang Melayu lah terutamanya. Bukannya nak tunjuk yang diorang ni terel bab agama ke, bab solat, bab puasa. Yang diorang nak tunjuk diorang ni terel bab gaduh ni. Macam bagus je.

Please, be respect to others. Aku pasti budak yang record video ni tentunya duduk kelas yang paling bawah sekali. Bodoh tahap maksima. Sebab tu jadi cenggini. Paksa orang tak tentu pasal.





Malu rasanya nak mengaku aku ni orang Melayu. :'(

26 comments:

cerita-gadis-ini said...

kuajo punye budak melayu tu...ei..rs nk bg menampar je..[haipp..tetiba emo!]

Askrie Hishamuddin said...

@cerita-gadis-ini, bukan setakat penampo je, rasa mcm nk sepak terjang pn ade

farah said...

OMG. imagine if other races paksa us to say "melayu babi" out loud. !

gila la. mak bapak anta gie sekola suh belaja bukan suh buat keje camgitu. bengong.! eventhough aku sgt mempertahankan melayu selama ni, but in this case i must say, stupid la budak tu, buat malu mengaku melayu je. ceittt *emo terlebih*

Askrie Hishamuddin said...

@farah, same goes to me lah. budak tu sangat-sangat memalukan kaum Melayu

farah said...

so sad.. kaum lain sibuk nak kejar kekayaan, dpt good result, kaum melayu gak la nak buang masa cari gaduh. malu dan sedih.

Anonymous said...

x baek la.. kesian tgk muka bdk tu.. sape ko nk babi2 kn org laen.. cuba klo video nie tersebar luas.. x pk ke ape akn jd..?

gabanMorka said...

mungkin ini melayu 'ABANG-ABANG MULIA KAWASAN'

KAH3

Askrie Hishamuddin said...

@farah, tau xpe. Kaum lain semua kedepan, kaum Melayu makin jauh kebelakang

@anonymous, tau xpe. tapi da tersebar pun. redha je la. nak jadi gangster sngt kan.

@gaban, abang kawasan tak abg kawasan, kawasan sekolah kot. nak tunjuk gangster buat ape

Eyka said...

dasat la asri..giler la..eyka pon xnk ngku jadi org mlayu..dem..dem..T.T

Askrie Hishamuddin said...

@eyka, tau xpe. sangat2 kurang aja la dan memalukan :(

farhanny said...

ish gile vavi la bdk mlayu tu . ugh . sial je mulut konon gangster =.='
naye je budak kne pakse tu

Askrie Hishamuddin said...

@farhanny, tau xpe. geram je tengok, kesian kat indian boy tu

cik puan muda akma daty :p said...

budak² kelas blkg je yg suka b'lagak samseng.boxer pon mak bapak yg beli kan..ada hati nak tunjuk samseng..ptuihhh!

HeziqaMushadadLee said...

perghh!
habaq mai kat cek sape budak yang p sekolah tapi macam tuttt tuu??

kite pakat geng2 blog pi serang budak tu sat g,
baru dia tau,tinggi rendah langit tuu,..

wat malu mak bapak je!

Askrie Hishamuddin said...

@cik puan muda akma daty, amboi panjang betul nama, hehe.. tau xpe. sokong sangat2!!

@heziqaMushadadLee, tau xpe! bgus jugak cadangan tu. buat malu mak bapak tu satu, buat malu kaum pulak tu.

phia ismail said...

kurang ajar budak melayu tuhh .
aku kesian tgk budak india tuhh .
patot ahh melayu makin mundur !

malu rasanya .
erm .

Askrie Hishamuddin said...

@phia, betul, betul. macam mana nak jadi pemangkin negara kalau perangai budak melayu zaman skang macam ni kan?

aLieF si Muncung ManiS said...

semoga diaorang ni mndapat hidayah kelak...insaf la...adoi... nice sharing..
bro,thanx sbb add fb dan singgah blog alief td..kalau bro rasa blog alief best,bro follow la..tapi,kalau bro rasa blog alief tak best,,jgn follow ttaw..bro follow kalau bro rasa blog alief ni boleh buat korang trsenyum...thanx bro..

ENTRY BARU ALIEF..kalau nak popular dengan cepat,,sila baca..jgn malu-malu..ni dia tips-tips nak jadi popular dgn cepat..""

Askrie Hishamuddin said...

@alief, hmmm. hope so lah kan. btw, ur most welcome. InsyaAllah, I will:)

Pijisketch said...

Setuju beb, ni jenis Melayu yang makan tahi punya!

Gua sedey tengok org melayu gua dah jadi maken haremmm

Baca Blog Gua

nuramira said...

pehh , macam bodoh jea budak ny . biadap nak mati ouh . kalau dapat mamat tuu , kasi blend sama dya . haih .

Askrie Hishamuddin said...

@pijisketch, tau takpe!

@nuramira, bukan macam bodoh tapi memang bodoh pun

xazryx said...

wei aku malu la wei ..berubah la wahai melayu ..jgn nk burukkan bangsa sendiri ..

Askrie Hishamuddin said...

xazryx, same goes to me!

DuniakuAbstrak said...

ni otak spesis bawah tapak kaki

Askrie Hishamuddin said...

@duniakuAbstrak, totally agreed!