Monday, August 20, 2012

Tradisi Malam Raya Kg. Talang Kuala Kangsar, Perak

Assalamualaikum!

How's raya uolss?? Banyak dapat duit raya? Meriah tak?

Pagi raya aku tahun ni tak meriah macam tahun-tahun sebelumnya. Tahun ni family aku beraya tanpa arwah ayah aku buat kali pertama. Seriously, memang suram je hari raya pertama kitorang.

Lepas solat raya, kitorang terus ziarah kubur arwah ayah. Seriously, aku tak dapat nak menahan sebak dan air mata ni dari berlinangan. Plus, emak dan adik perempuan aku dah menangis semasa sedekahkan Al-fatihah pada arwah ayah.

Berbalik pada tradisi malam raya di kg. Talang, kuala kangsar pulak. Rasanya majoriti orang-orang Perak mesti tahu tradisi malam raya penduduk kg. Talang kan?

Malam raya di kg. Talang seriously awesome dan meriah gittew! Dah macam malam new year kat klcc taw! Sorry to say, malam new year kat klcc pun tak awesome macam ni. Malam new year kat klcc takde meriam. Lolz

Sekian.bye!

Published with Blogger-droid v2.0.6

2 comments:

che'pi said...

wohoo... terbaek... nampak bahaya tp fun...

Askrie Hishamuddin said...

sangat fun!!! we're having so much fun that night! :)