Tuesday, December 25, 2012

Result Semester 1 dah release!

Assalamulaikum!

Jarang sangat aku update blog kan. Dalam masa sebulan ada lah 6,7 post je aku sempat update. Perghh, dah tak macam dulu dah. Even sekarang ni aku sedang menikmati cuti semester tapi aku still jarang dapat update blog. Maklumlah, agak busy sikit. Lagipun takde benda menarik pun nak dihapdet kat blog ni.

Btw, aku baru je dapat result untuk semester 1 baru-baru ni. Bagi yang masih tak tahu, aku sekarang ni belajar di UniKL dalam Bachelor of Administration (Hons) in Islamic Finance. Baru nak masuk semester 2 bulan Januari ni.

Berdebar jugak lah saat-saat nak check result kat laman web e-cities. Takut, cuak, semua perasaan ada bercampur-baur. Maklumlah, sepanjang satu semester aku banyak tumpukan pada show-show tarian aku je. Boleh dikatakan tiap-tiap hari lepas habis kelas je terus training menari untuk show-show. Termasuk lah hari Sabtu dan Ahad, dari pagi sampai malam aku di City Campus semata-mata untuk menari sahaja.

Antara performance aku. Time ni masa Konvokesyen UniKL di lobby PICC.

Aku cuma pegang buku masa sehari sebelum final exam je. Ada jugak some quizzes and test yang aku tak ambik. Tengok carry marks pun semua cukup-cukup makan je.

Tapi, Alhamdulillah. result aku tak seperti yang aku bayangkan. Boleh lah cukup-cukup makan je dapat 3 above je. Tapi sayang, tak dean's list lah. Kecewa sikit. Takpe lah, semester depan boleh try lagi.

Subject untuk semester depan pun dah register. Hmm... Semester akan datang ni pulak aku jadi Orientation Committee or OC. Hahaha. Bajet-bajet je kan jadi OC bagai.

Gambar atas sekadar hiasan. Takde kena mengena pun dengan entri ni
Sekian.Bye! 

5 comments:

afifudinsohaini said...

peh x amek quiz,test still dapat 3 pointer..okay la tu..
jom join segmen ni..
jangan risau takda syarat pape pon..cume letak url entry terbaik ] je..
http://www.jeritpekik.my/2012/12/segmen-bebas-syaratentry-terbaik-untuk.html

Askrie Hishamuddin said...

Alhamdulillah, rezeki dapat 3 pointer. Hehe. :) insyaallah. Btw, thanks atas jemputan :)

Razil Tahir said...

oh.. 3 pun okay lah. lepas skip test la ape la.
COngratz!!!

Askrie Hishamuddin said...

Alhamdulillah, rezeki. :) Thanks a lot Razil Tahir!!

nurfarahin ekhsan said...

nk tnye psl pinjaman mara di unikl la. kte pown dpt kos yg sme gak. nk tnye psl kos 2 bley tak ?