Wednesday, January 19, 2011

1 lagu 3 era

Entry kali ini aku cuba untuk mengurangkan menulis sedikit. Straight to the point, aku nak ajak korang semua tengok dan dengar lagu Mengapa Dirindu which is came from different era, different music arrangement and of course from a different singers.

Okay, kita mulakan dengan lagu Mengapa Dirindu yang dinyanyikan oleh Allahyarham Puan Sri Saloma era 50-an



Pada era 70-an pula, Uji Rashid telah menyanyikan lagu ini semula di dalam versi beliau sendiri.



Seterusnya, diikuti pada era 90-an, Syura telah menyanyikan lagu ini dengan versi beliau yang tersendiri.


sources : youtube

Jadi, lepas tengok dan dengar video-video di atas, mana satu pilihan korang? Saloma, Uji Rashid atau Syura? HEHE.

Baiklah, banyak lagi lagu yang aku nak share dengan korang sebenarnya tapi nantikan kemunculannya di dalam entry akan datang. TUNGGU!!!!!!!!!!

6 comments:

theblabber. said...

saloma version is still the best

Askrie Hishamuddin said...

@theblabber, yess! exactly :)

ch!natsu said...

tiga2 pun best n ada keistimewaan dia trsndiri..
typical answer kan tp.. huhu~

Askrie Hishamuddin said...

@chinatsu, haha :) i like your answer. jawapan menjaga hati semua pihak right? hehe

Encik Tikus said...

tak dapat tengok, kena block.. btw project ape ini ?

Askrie Hishamuddin said...

@kena block? alor, kesiannya. project? emm. nothing. just 4 fun only. hehe