Sunday, January 23, 2011

Aku akan ingat pesanan ini sampai mati!


1st message : Mak tak mampu nak bagi kemewahan kat anak-anak mak, tapi mak hanya mampu memberikan kesenangan untuk anak-anak mak.


2nd message : If you be somebody satu hari nanti, satu je mak nak pesan, jangan lupa asal-usul kamu, jangan sesekali lupa tempat kamu kat sini, tempat kamu dapat ilmu sampai kamu berjaya, jangan lupa mak dan ayah kat sini.



Thanks mom! Angah (nama panggilan aku kat rumah) takkan sesekali lupa akan pesanan mak itu. I really miss you! I love you so much! You're the best mother in the world. There's no mother as good as you!

Btw, korang mesti pelik kan kenapa aku hanya dedicated this entry only for my mom. Okay, let me explain about this. Ini disebabkan aku memang terlalu rapat dengan mak aku berbanding dengan ayah aku. If aku ada problem, aku akan share dengan mak aku. Setiap benda yang aku mintak emak aku pasti akan tunaikan, begitu jugak dengan ayah aku tapi emak aku tak pernah sekali pun merungut ataupun kisah dengan apa yang aku mintak melainkan dia akan terus tunaikan berbanding dengan ayah aku pulak dia mesti nak membebel dulu tapi at last dia akan cuba tunaikan jugak. Segala keputusan dan juga pendapat aku akan tanya pada mak aku dulu, then barulah aku akan tanya pendapat ayah aku pulak.

Btw, insyaAllah lepas ni aku akan tulis entry untuk ayah aku pulak. Mak, ayah! nanti Angah akan balik Chinese New Year tau! I really miss you guys so much!

sumpah air mata aku berlinang semasa menulis entry ini.


p/s : Bersyukurlah dengan apa yang ada. Semoga kita semua menjadi insan yang beriman dan bertaqwa di dunia dan di akhirat. Amin.

10 comments:

hana said...

erm..
stiap mggu sye balek umah..
tp seyes..
sye mmg syg mak n ayah sye..
sp x sayg tu mmg pelek la..
smoge dpt balik ngn selamat ye tuk jmpe parents..
=D

Askrie Hishamuddin said...

@hana, betul tu :) tetiba gedik i neh nk taching2 bagai kn. thanks hana. amin :)

Firdaus Alim said...

nice entri dude..tersentuh

ch!natsu said...

semoga kita menjadi ank yg soleh dan solehah.. insyaAllah =)

Askrie Hishamuddin said...

@firdaus, thanks.. jangan lupa sentiasa doakan untuk parents okay.

@chinatsu, insyaallah, amin :)

theblabber. said...

ingat tu!! syurga bawah tapak kaki ibu.

ferra ferro said...

rindu mak ea ? comel je ! hihiuihhi =D

Amira Anorah said...

*menangis*

Firdaus Alim said...

Okay Bebeh

Askrie Hishamuddin said...

@theblabber , okay, i will remember! thanks :) btw, i love ur writings ouh! tak sngke u read my blog! omg omg!

@ferra, hikhik. mestilah. rindu sangatttt!!

@amira, tamau nangis2. hehe :)

@firdaus, no biggie!