Monday, January 10, 2011

Malu tak bertempat

Sehari tak hapdet entry, sunyi je rasanya blog aku ni. paling ramai pun ade lah dalam 2,3 orang je yang menjenguk. sedih kan? maklumlah newbie kan? berangan lah nak ade 2000, 3000 orang tengok aku punya blog dalam satu masa kan? bagus sangat ke blog aku ni? haha.. ini pun mujurlah abang Ben Ashaari promote header blog aku yang cool ni. katanyaaa.. HAHA..

well, lupa aku nak bagitau yang hari ni merupakan first day class untuk semester 6 di KPMSI. wahh, glamer kejap kpmsi~~~ class pukul 10 sampai pukul 4ptg. Mujur la ade gap panjang tadi pukul 11 pagi sampai 2ptg. dapatlah balik rumah kejap, makan-makan godek-godek blog, fesbuk dan seangkatan dengannya. Tapi, bukan itu yang aku nak story pada entry kali ni.


Ekceli aku tetiba teringat quotes daripada lecturer aku dalam kelas advertising & promotion tadi, Miss Mahjabin Yusuff. hambek ko nama penuh aku kasi. confirm Distinction result aku sem ni. HAHA. amin. Okay, apa yang Miss Mahjabin cakap? ayat die lebih kurang macam ni la, "we have to speak in english in our daily life, so that we can improve our english at the same time, bukannya just speak in english time you buat presentation in the class je. Why nak malu speak in english? then bila suruh baca doa ke, pergi masjid ke, jadi imam pun nak malu-malu jugak. (ayat aku sendiri je tu saja nak tambah-tambah sikit bagi nampak sedap) but nak buat maksiat tak malu pulak? and etc. Itulah dia, malu tak kena pada tempatnya " Well, bila dipikir-pikirkan balik memang ada betulnya pun apa yang Miss cakap kt class tadi.

Well, nak dijadikan cerita pulak tadi semasa aku blogwalking blog-blog orang tetiba aku terjumpa picture2 ni,



MAAF, GAMBAR TELAH PUN DIPADAMKAN ATAS NASIHAT DARIPADA SESETENGAH PIHAK.



tapi kalau korang nak tengok gambar-gambar yang dimaksudkan korang boleh ke blog http://poserofloser.blogspot.com/

Ini dia lah perangai orang-orang melayu. Budak-budak lagi ni, apa nak jadi dengan diorang ni pun tak tahu. da la tak malu buat maksiat, lepas tu tak malu pulak tu publish gambar-gambar diorang yang aib macam ni kat dalam internet. dan yang paling penting ialah diorang ni tak malu langsung dengan Tuhan.


10 comments:

fyna said...

mcm omputih da budak2 sekrang..ish

syikinsafiq said...

aiseyh~
teruk betul..
xde rase malu kew...
pe la nak jadi bdk skrng nie...
xde agama kew..
behave2...heee

Encik Tikus said...

nie budak budak comm kan ? dah ushar blog tue, ramai gak yang aku kenal dia exposed kan. aih

Askrie Hishamuddin said...

@fyna ; tu lah pasal, klu omputeh tengok pic2 dorg ni. cnfirm dorg respect abis

@syikin; nk buat cmna, msing2 pikir da besar sngt

@farith; x sure la .huhu

lini hasnan said...

ish ish ish.kita yang menengoknya pom malu

Askrie Hishamuddin said...

@lini, tau xpe. seram sejuk je tengok.

lini hasnan said...

aih, seram sejuk kah?haha.btw, tens follow!

Askrie Hishamuddin said...

@lini, betul tu. no biggie!! :)

Mr. Swift said...

Hyee! Singgah sini lepak-lepak jap tadi dan ohh polo anda!
Heyy btw lawa blog and happy blogging! And happy new year 2011! Sempat lagi kan? :)

Psst! : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

Askrie Hishamuddin said...

@mr. swift, thanks sudi singgah lepak. hehe. thanks juge sebab follow, tahnks also for the compliment! wakaka..

happy new year too!! :)