Monday, February 14, 2011

Assignment bukan penghalang

Assalamualaikum, tak jawab dosa kalau jawab saaayyyaaaangggg. Sekali lagi pinjam trademark Anwar Hadi. HAHA.

Amboi, title entry nak meletup je kan? Dah macam tajuk novel dah aku rasa. By the way, entry pada kali ini aku cuma nak kongsikan dengan korang tentang lumrah kehidupan sebagai pelajar iaitu assignment. Ya, kalau takde assignment tu bukan pelajar namanya. Assignment memang tak dapat dipisahkan dengan realiti kehidupan sebagai seorang pelajar di universiti mahupun kolej. Sila muntah dengan muqadimah aku. Aku tau ayat aku ni poyo. HAHA

Walaupun assignment agak bertimbun-timbun sekarang ni, namun bukan penghalang untuk aku update blog aku ni. Ye lah, aku ingatkan bila dah masuk sem baru ni aku jaranglah update blog lebih-lebih lagi apabila tiba musim assignment ni. Tapi, nampaknya tanggapan aku salah sama sekali.

Honestly, even though aku dapat banyak assignment yang nak kena submit minggu ni ( Dua (2) assignment je padahal) tapi aku tak boleh nak tinggalkan blog aku ni. Sedih rasanya kalau takde orang menjenguk blog aku ni. Jadi, nak tak nak, aku terpaksa jugak update blog aku walau dengan apa cara sekali pun.

Tinggalkan assignment kejap, update blog. Ye lah, kalau mengadap assignment lama-lama pun tak guna jugak kalau otak dah tepu kan? Sekurang-kurangnya aku takde lah stress sangat buat assignment. Dengan adanya blog ni, aku rasa bersemangat je kan. Korang pun boleh release tension jugak baca blog aku. HAHA. sorry, kalau statement aku ni berbaur bongkak. HAHA.

Okaylah, aku rasa itu je kot yang aku nak kongsikan dengan korang semua. So, kepada blogger-blogger yang sering menjadikan busy dengan assignment sebagai alasan untuk tidak meng'update' blog, aku rasa alasan tu tak boleh diguna pakai lagi dah sekarang ni sebab aku sendiri dah buktikan bahawa assignment bukanlah penghalang untuk aku update blog. Melainkan, kalau rumah korang memang takde wifi dan jugak broadband ataupun broadband tak bayar, itu mungkin boleh dijadikan alasan.

4 comments:

antudegil said...

nowdays, blog come 1st, other things no 2, 3, 4 and so on. bwahaha! hantu blog smpai esemen buat caca merba pun takpe. yang penting jutsu keji iaitu kopi pasta akan keluar. :D

Entri Terkini : Realiti Kehidupan: Pengemis Lebih Kaya Dari Kita

Askrie Hishamuddin said...

@antudegil, haha. SETUJU!

Fara Farhana ♥™ said...

konon bukak laptop nak buat assignment.da bukak mic word pulak.
alih2, cucuk broadband.connect internet.klik web blogspot.com.

kan? :)

Askrie Hishamuddin said...

@fara farhana, tahu tak pe! hehe :) sama la kite! hehe