Sunday, February 13, 2011

Budak baru nak 'Up' je sambut Valentine's Day!

"Hello der, orang lain pun ade awek jugak, lagi cantik dari kau punya awek, tapi takde pun nak sambut Valentine's Day bagai pun. Kecoh la!"

"Hello cik kak, orang lain pun ade pakwe jugak, handsome pulak, tak beriya pun nak sambut Valentine's Day."


Baru couple sebulan dua, dah beriya nak sambut Valentine's Day bagai, belum nikah lagi pun. Orang yang dah kahwin 10 tahun pun takde la nak sambut Anniversary setiap tahun, korang pulak yang beriya-iya nak celebrate Valentine's Day bagai. Hellooooo!! Couple je pun, belum nikah lagi.


Dan yang pasti newspaper bertarikh 15.2.2011 nanti, confirm punyalah ada keluar cerita pasal "Pasangan remaja ditangkap khalwat", "Pasangan remaja bercumbuan", "Pelajar Universiti antara yang ditahan di hotel". Tolonglah, malas nak baca, cliche sangat. Patutnya headline newspaper tu kene tukar kepada "Pasangan remaja TAK SEDAR DIRI!". Baru ada akal.


C'mon la, jemu tahu aku dengar. Tak payah la nak beriya sangat sambut Valentine's Day ni. Kalau dah gatal nak kahwin sangat pegilah bagitahu kat mak bapak korang macam yang Fynn Jamal cakap.


sumber: youtube


Baiklah korang sambut Valentine's Day dengan mak bapak korang. Mana datangnya korang kalau bukan dari benih sperma serta ovum mak bapak korang kan? Terima kasih.

Fyi, sehari selepas Valentine's day adalah merupakan Maulidur rasul. Tak malu ke korang?

9 comments:

Amira Naddia said...

jgn ko ckp camni pahtu ko sndri yg sambut sudey..huhu

Askrie Hishamuddin said...

@amira, seumur hidup tak pernah sambut okayy :) i budak baik. :) hikhik

Fara Farhana ♥™ said...

setuju sangat2!
kalau ta sambut pun masih boleh berkasih sayang jugak kan?


btw, mari singgah sini.ada jugak kaitan dengan entry eskrie.

http://meisjawa.blogspot.com/2011/02/kempen-kami-tak-sambut-valentine.html

Askrie Hishamuddin said...

@fara, thanks! :) alright! i will :)

AyinAyob said...

sokong! sokong! sokong!

poyo je nak sambut v day bagai. ntah pape ntah. kalau betul lah. kan ke hari hari pun vday. asal plak 15.2 baru nak sambut. :)

Askrie Hishamuddin said...

@ayin, bukan 15 lah, 14.2. hehe :)

imaa lova :) said...

bhahha. kelako. hmm ade betul nya. valentine ni lah yg buat kn harga chocolate dan taddybear serta bunga ros melambong tinggi . grr. sabo je lah. smbut ngn mber mber sudah :) lagi seronok kn kn? hik!

AyinAyob said...

dem! silap lah. tu anniversary aku. hahaha

Askrie Hishamuddin said...

@ima, hekhek, apa yang kelakonye? betul betul. lagi seronok!

@ayin ayob, hakhak. happy becoming anniversary! hekhek