Friday, February 25, 2011

ini iklan npower PEG!

Assalamualaikum.. Hello there! Chewahh, feeling-feeling Anwar Hadi kejap. Kau hada? Baiklah, sejak kebelakangan ni, aku taktahu la kenapa spirit aku untuk menulis blog ni semakin kurang. Rasa macam takde idea je nak menulis blog. Mungkin disebabkan aku kebelakangan ini agak busy kot dengan dapat lagi 3 assignment, jadi emcee untuk event College dan bla bla bla... So, spirit nak menulis tu memang aku akui dah berkurang. Damn...

Btw, I have something to show to you guys here for this entry.



Aku tau korang mesti tengah berguling-guling ketawa kan? kan? Ceh. Takde sentimental value sungguh. Ya, aku admit lakonan kitorang tersangatlah kaku. Well, serious takde bakat jadi pelakon iklan.

Well, actually this is our senior punya assignment last sem for advertising & promotion subject. Kitorang telah di offer untuk berlakon dalam iklan arahan beliau ini. Perasaan tak payah nak kata la, teruja sangat. HAHA. Well, Aku tahu korang mesti tak paham motif iklan tersebut kan?

Meh la aku ceritakan dekat korang pasal jalan cerita iklan ni. Mula-mula kitorang berjogging, then tetiba battery phone dan jugak mp4 conked. So, dengan perasan penuh kecewa di dada, kitorang berdua pun duduk sambil mengenangkan nasib malang kitorang. Tiba-tiba, (chewahhh, macam pertandingan bercerita tau) kitorang terdengar suara yang aneh, lalu kitorang pun mencari arah mana datangnya suara tersebut, then terjumpa battery npower! Battery npower ini menggunakan solar energy. Yes, tak perlu charge, dengan hanya menggunakan tenaga solar sahaja, battery ni dah boleh digunakan. So, kitorang pun tanpa segan silu menggunakan battery npower tersebut. Habis.

Haaa, dah faham?

7 comments:

Kodet said...

haha , mna2 syarikat yg nk buat iklan kt tv ptut amik ko jdi pengarah dan pelakon... nmpk mcm iklan kt tv..

Haz said...

nak beli npower..
kat mana jual?

Askrie Hishamuddin said...

@kodet, haha :) ni puji ke perli? ahaha

@haz, memang tak da la kan. prototype ada la :) haha

Firdaus Alim said...

De bakat siyes

Askrie Hishamuddin said...

@daus, ye ye je ko kn? haha

mykhalis said...

kreatiff..kalu tak citerpun dah faham iklan nie..nice job

Askrie Hishamuddin said...

@mykhalis, hehe.. ye ke? sbb kebanyakannya tak paham la :( btw, thanks