Thursday, April 21, 2011

Henti-hentikanlah perbuatan bodoh tu!

Kalau dulu facebook fan page ni adalah hanya untuk public figure macam artis, penyanyi, dan pelakon je. Lepas tu, sekarang ni pulak kita tengok blogger pun masing-masing dah ade facebook fan page sendiri dah sekarang. Okay, itu rasanya takpe lagi kot, blogger pun boleh dikira sebagai public figure jugak what. Ingat blogger takde peminat ke? (sambil angkat-angkat kening jeling kiri kanan)

Tapi yang aku tak faham sekarang ni, ada jugak orang yang buat facebook fan page untuk skrip-skrip filem (terutama sekali skrip filem HKLBR). Habis skrip satu filem tersebut diorang buat facebook fan page contohnya "Kita bakor je", "Pd 1 hr burung2 pun berkicauan hari itu.Ada yg bkerja ada yg bgembira" , "ketepi, ketepi, ketepi" dan sebagainya. Yang paling aku tak paham tu, orang lain pulak punyalah bangang pergi like pulak facebook fan page tu. Tak kurang daripada tu, skrip peserta Maharaja Lawak (terutama sekali skrip kumpulan Sepah) pun diorang boleh buat facebook fan page bagai.

Yang paling menyedihkan pulak tu, semua kerja "lagha" ni anak-anak Melayu kita je yang beria-ia create facebook fan page ni. Addicted sangat dengan facebook. Sampai tak tahu nak buat apa kat facebook tu, ni lah jadinya.

ANNOYING LA FAHAM!

9 comments:

Rozuan Ismail said...

Setuju sangat!!melampau byk sgt page yang entah apa2 kat facebook!!

Askrie Hishamuddin said...

@rozuan ismail, tau takpe. naik berpinar mata ni tengok

Mr.NS said...

diowg xda keje 2..xpun nk tnjuk betapa kipas susah matinya diowg kt flem2 2..haha

BalQis said...

sangat la setuju!

Askrie Hishamuddin said...

@mr. ns, haha. tau tak pe

@balqis, yeahhh, give me TEN!

☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼ said...

dah deactive .. banyak keburukan! sekian terime kasih .. bye ^^

Askrie Hishamuddin said...

@ratu turquoise, haha.. sama-sama ;)

Nuraini S said...

agak annoying lah.

Askrie Hishamuddin said...

@nuraini S, tau takpe :)