Wednesday, May 11, 2011

(PANAS) Blog aku diserang komen anonymous!


Entri awek oh awek


anonymous, anda TERBAIK!


Assalamualaikum, tak jawab dosa, mati seksa, masuk api neraka. Firstly, aku ingin mengucapkan jutaan teima kasih kepada korang yang sudi menjenguk ke blog ini serta menghantar komen di dalam setiap entry. Rasa terharu sangat. (sebak)

Lately, nampaknya ramai pulak anonymous yang drop comment even kat entry yang lama-lama. And you know, entry tersebut sangat basi. Pity you guys! By the way, alang-alang aku menulis entry ini, aku nak buat satu kenyataan serta penjelesan kepada korang.

Aku manusia biasa tak pernah lepas daripada melakukan dosa. Sebelum ini aku adalah merupakan seorang remaja yang suka berhibur di kelab malam, minum arak, mabuk, berfoya-foya dengan rakan sebaya. Serius, aku tak tipu malah aku mengaku perbuatan itu semua dah jadi macam darah daging aku waktu dulu. Aku tak malu nak mengaku aku pernah buat semua perbuatan keji tu. Tapi itu dulu, sekarang aku dah tinggal semua benda-benda keji tu. Aku dah tak berkunjung lagi ke kelab malam, tak mabuk dan sebagainya.

Manusia sentiasa melakukan kesilapan dan aku tak terlepas daripada melakukan kesilapan itu. Tapi, tak semestinya bila kita melakukan kesilapan kita akan terus leka dan terus membuat kesilapan tu berulang kali. Kalau dulu sembahyang pun tak pernah, tapi sekarang aku dah mula bersembahyang walaupun masih tak penuh. Aku cuba untuk dekat dengan Allah. Manusia boleh berubah, tapi terpulang pada individu itu sendiri. Aku bersyukur kerana Allah mengurniakan hidayah kat aku supaya berubah.



Anonymous said...

mcm sial kau an, kau duk gebang psl artis malaysia suke bekemban, yg kwn2 kau tu pakai baju mcm nak bogel kau tk tegur,. kau takyah nak bajet la wehh,. kau tu bukan sape2 pun, amik gmba pun peluk2,. cm bangang, hey, cermin diri dulu la, you're a joke la,. useless,. kononnye kau hebat la,. sampah betul


Buat pengetahuan saudara/saudari anonymous, kawan-kawan aku semua di dalam gambar ni dah mula pakai tudung. Gambar-gambar tersebut diambil pada tahun 2009. Sekarang ni dah 2011 dah derrr!!! So outdated! Any argument?


p/s : Entry tersebut telah pun dipadamkan atas sebab untuk menjaga maruah kawan-kawan aku. Bukan sebab aku kecut untuk terima komen daripada sang anonymous okay. Sikit pun tak hairan lah. Aku bagus. Kau siapa? Kau ada? Btw, thanks to Sandra Azwan.

11 comments:

miss.Addin said...

sabar je , manusia tak terlepas dengan sikap sikap macam tu

& alhamdulillah kamu dh berubah . keep it up :) Allah tu sentiasa ada bersama hambanya .

istiqamah tu penting & jgn pernah peduli apa org nak kata, yg penting kita tahu apa kita buat .

*sorry foa a long comment here , hee

nanibahaudin said...

huhu.. mmg panas.. kena pasang aircond nie..
sabar jek la asri.. selagi bernama manusia.. selagi tue la x pernah puas hati dgn org lain.. lebih2 lagi bila dh terkono kek batang hidung sendiri.. tue yg meloncat badak tue..

!! Kodet !! said...

bagus ko dah insaf , aku no komen ttg anonymous tu , nnti aku kata apa2 dia serang blog aku pulak.

i lah tu.. said...

alhamdulillah.abang dah insaf :)
btw.nama u asri kan.bhahahaha
aku outdated lah pulak pggil kau asri.ok.askrie

muah3. sayang assrie, upps, asri :P said...

baguih bebona la kalau ekau dah insap, ekau buek pangai elok2 sikit,. eden bukan po, eden monyampah tgk ekau nih, duk gebang stail2,. tp pangai samo jo,. kalau ekau buek stail laie, tgk la ekau, kono ngan den laie,. den buek toghok pado ni laie.,

SANDRA AZWAN said...

Golongan Anonymous ini sangat rajin!
Sabar yer....

yna said...

"melainkan org yg beramal soleh, dan saling berpesan2 pd kebenaran dan saling berpesan2 pd kesabaran" (surah al-Asr:3)

kita sebagai manusia kadang2 mudah alpa..itu gunanya sebagai sahabat perlulah saling beringat dan berpesan tetapi berpesan tuh kenelah berhemah..dalam halus ada tajam nyer..tp kita nih pulak kalo kawan mengingat tuh jgn la cepat melenting..sbb kalo dia mengingt kan kita secara xlangsung dia mengingat kan diri dia sendiri jugak..

waN Mohd Salim said...

bile ye cik anon koment blog ps .. nak jugak

Mr.NS said...

haha dhsyat2..gns2 anon serang ko der..sabo je la.

Aku said...

cuba baca ni..artikel drpd blog kereta mayat..insyallah hati tenang..=)
http://keretamayat.blogspot.com/2011/03/menghina-kekasih.html

Orang Kampung said...

anda mmg berani..