Wednesday, April 20, 2011

Macam mana kita nak tahu seseorang itu stress melalui facebook?

Zaman teknologi serba moden ni macam-macam cara orang luahkan emosi serta perasaan diorang yang tak stabil itu antaranya melalui facebook.

1. Share video-video yang merapu

Salah satu cara luahan perasaan melalui facebook ialah share video-video merapu dan tag pada kawan-kawan yang sedang mengalami emosi yang sama seperti diorang. Selalunya waktu musim buat assignment. (Siapa suruh buat assignment last minute?) Contoh video yang merapu adalah seperti di bawah ini.



Aku sendiri pun tak paham ada jugak manusia macam dua orang insan kat atas ni.

2. Tulis status berbentuk caci-maki

Contohnya : B**i la, dah pukul 9 pagi pun tak siap-siap lagi assignment ni! Anak Ha**m sungguh!

3. Tulis status berbaur keinsafan

Contoh : Ya Allah, selamatkanlah aku daripada bencana yang tidak putus-putus ini. Sesungguhnya kau Maha Pengasih lagi Maha Penyanyang. (time macam ni la baru nak ingat Tuhan kan?)

4. Share video berbaur keinsafan



Ni pun sama, tetiba baru nak ingat Tuhan. Kononnya nak hilangkan segala tekanan yang ada

Dan macam-macam lagi...

Sekian.




4 comments:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

disebabkan itulah sy trminate FB. bosan bc cite psl org2 yg asik2 kecewa je

Malas memasak

Askrie Hishamuddin said...

@aniesandyou, haha :) bagus2 hehe

farahroslan said...

time2 frust la bru na insaf.

Askrie Hishamuddin said...

@farahroslan, haha, biasa lah tu adat la manusia kan. haha