Sunday, May 22, 2011

sorry, saya ANTI K-POP!

Aku pun tak faham sesetengah blogger yang suka sangat letak lagu auto-play kat blog diorang ni. Apa yang seronok sangat letak lagu auto-play kat blog korang tu? Nak kasi meriah blog ke? Kalau lagu dalam blog korang tu merupakan lagu favorite pembaca korang takpe lah jugak.

Paling annoying sekali kalau aku masuk blog tiba-tiba dengar lagu korea berkumandang. Perghhhh, memang aku tak cakap banyak terus tekan button pangkah [x]. Allergic betul aku dengan lagu korea K-Pop ni. Bukan jeles dengan ke"cute'an mamat-mamat korea tu tapi geli lah weh. Bukan sedap mana pun lagu diorang tu. Vokal diorang apatah lagi. Tak de lah power mana macam Amy Search, Awie Wings, Bruno Mars dll.

Aku lebih rela dengar lagu NASYID daripada layan lagu K-Pop pujaan korang tu. Tolonglah. Sampai sekarang aku masih tak tahu kenapa awek-awek Melayu sekarang ni obses sangat dengan K-Pop. Kalau setakat alasan "diorang tu comel lah" baik tak payah. Please find another reason yang paling munasabah yang boleh membuatkan aku rasa "okay, korang betul, korang menang!".



cute ke macam ni? macam 'bengkok' je. =.='


Lately aku tengok status kat fb bukan main lagi lelaki pun ada yang layan drama korea. OH MY GAYYYYYY!! eh silap, OH MY GODDDDD!! Dunia dah terbalik ke apa ni? Lelaki layan drama korea??? SANGAT WEIRD OKAY!!! Aku tak boleh terima. Lelaki layan drama Jepun, yes, aku boleh terima macam drama My boss My Hero, serious, sampai sekarang aku tak jemu tengok berulang kali.

Tapi itu mungkin okay lagi kot setakat tengok drama korea, sebab nak tengok awek-awek korea yang comel-comel berlakon. Boleh dimaafkan. Sebab awek-awek korea memang comel kalau diorang berlakon. Memang tak dapat dinafikan lagi.

sorry, aku tak kenal pelakon korea. Aku cuma kenal Girl-generation je.

Tapi, yang membuatkan aku rasa weird dan tak boleh terima sangat apabila ada group jantan kat Malaysia ni sampai terikut-ikut siap tubuhkan group K-Pop lagi. Perghhhhh, aku rasa macam nak sula je bontot diorang selama lima hari lima malam. Tolonglah weh, dah la warna kulit sorang-sorang macam artis korea kena sunburn. Ada hati nak tiru K-Pop! Nak muntah la weh.

p/s: INI PANDANGAN AKU SAHAJA. PEGI MAMPUS KALAU KORANG TAK SUKA. ADA WA KISAH?

8 comments:

MiZ Rayy said...

aku pon nk tau gak apa yg bestnya k-pop.. sbb smpai skrg aku xtaw kt mna bestnya..
drama korea aku lyn gak, tp xda la fanatik sngt.. biasa2 saja..

Askrie Hishamuddin said...

miz rayy, sama la kita. huhu :)

ainol akasyah said...

follower ke 556 :)

erm k- pop?
rasenya memang nasyid lagi sedap didengar..kat Malaysia ni pun nak tiru KPOP lah bagai..menyampah..mcm lembut2 je guys yg join Kpop Malaysia tu

faisal apardi said...

tu la kadang2 yg pasang auto play tu buat lagi lembab nak loading..
Nak senang off terus speaker kat laptop.abis cite..tu yg aku buat..Biarla ada org minat korea.tu taste die...haha
yeah follow

BalQis said...

suke giler ngan coretan anti-kPop askrie...dah lame dah carik geng.jumpe pon!

cute ape nye?errr~~tolong ah!

Askrie Hishamuddin said...

hehe.. ingatkan semua perempuan minat k-pop, rupanya tak jugak. hehe

waN Mohd Salim said...

kanda .. dinda x suke lagu korea .. suke music instrumental .. ececeh kpop malaysia .. ade tengok mama beli .. muntah la tengok

Nur Irdina said...

yeahh kite geng ! aku pon heran la ape yang sedap sngat lagu diorang tu. muzik ala-ala elektronik je. macam kene renjatan elektrik. suara sumbang je. takde bakat pon nak minat. -_-