Tuesday, May 3, 2011

Kenapa semua blogger asyik cerita benda yang sama sahaja?

sumber gambar : google images


Osama Bin Laden dead

Osama Bin Laden meninggal dunia

Osama Bin Laden mati

Osama Bin Laden terbunuh

Osama Bin Laden murdered

Kematian Osama Bin Laden tidak lumpuhkan Al-Qaeda

Come on guys! Semua orang dah tahu cerita pasal kematian Osama Bin Laden. Semua orang baca surat khabar, semua orang tengok berita kat tv, semua orang baca newspaper online. Sah-sah berita dari media cetak serta elektronik more reliable. Kenapa masih nak menulis kat blog pasal isu ni?

We need some fresh ideas from bloggers, bukannya cerita yang sama sahaja yang dicedok dari mana-mana artikel.

But then, kalau korang nak jugak tulis pasal Osama Bin Laden, please refer to this blog http://telordibasuh.blogspot.com/2011/05/kematian-osama-dijadikan-lawak-jenaka.html. This is a good example how you can differentiate your writings with others. Ini baru dikatakan blogger yang tahu variasikan topik yang sedang hangat diperkatakan.

Get my point?

6 comments:

Anonymous said...

klo nak lain dari yg lain singgah d blog sy.. http://lawiaye.blogspot.com/ .. hehehe

KyêrulL said...

yeah :) setuju setuju.. tapi mungkin mereka nak bermain dgn SEO.. nak naikkan trafik :)

Sunah Mohammad said...

1. kerana SEO...
2. kerana blog yang sorang ni pembaca dia tak sama dengan blog sorang lagi...
3. kerana nak menyebarkan sebanyak mungkin tentang Islam yang diperkotak-katikkan Amerika
4. betul ke Osama da meninggal dunia??? :)

Eyka said...

sokong la asrii!! asl eyka pergi blog org..cerita pasl 2 je..pasl k pop jadah 2 pon satu lagi..tak habis2..annoying gilaa...eyka suke blog telorr jugak..dy tulen tak cedok idea org lain..:)

.m y z. said...

betul betul. dekat my dashboard sume cerita pasal osama +__+

Farid Ahmad™ said...

telor dibasuh tu sempoi pagi2 lg dah baca..tapi yg len suma sama ja..tak rilek langsung huhu..tp biaq pi la..blog depa..sat lg depa marah kita lak..hehe.