Saturday, October 15, 2011

Perlukan kata-kata semangat


Aku sekarang kat kampung, ayah aku sedang terlantar sakit. Alhamdulillah, tak terlampau tenat. masih boleh bercakap walaupun kadang-kadang tak jelas kedengaran. Masih boleh makan. Alhamdulillah, ayah aku pun dah mula berhenti merokok which is good for him, rasa sebak sangat especially my mom lah. Dia insan yang paling terharu dan sebak bila tengok perubahan ayah aku.


Sekarang banyak sangat benda yang bermain kat fikiran aku, duit sponsor, event, assignments, puisi drama dan ayah aku pulak sakit. Hopefully, semuanya aku boleh atasi dengan baik.

Semestinya aku perlukan sokongan daripada korang. Kata-kata semangat tu yang aku paling perlukan sangat-sangat.

Ya Allah, kuatkan semangat aku.

8 comments:

Bilal binti Robah said...

bro
kau igt satu ah
kalau kau rasa kau susah,kau kena igt ada ramai lagi manusia yg lebih susah dari kau
sekurang2nya kau sihat
mak kau sihat
adik badik lain pon okey
ada org mak ayah mati eksiden
ada org cacat takde tgn

aku rasa kau beruntung
kita sama sama beruntung

aku pon pernah depressed
till now sebenarnya
tp aku cuba alihkan perhatian aku
aku add kawan2 baru kt fb
aku blogwalking baca kisah hidup org lain
sumtimes aku rasa tgk movie pon dpt release stress jgk

kau lelaki,der
seharusnya kau lebih kental dari aku
aku boleh overcome depressed aku
xkan kau xboleh
goodluck dude!
aku doakan hidup kau dipermudahkan olehNya
ameen.

:)

Wyna Nubies said...

As Salam,

setiap manusia ada ujiannya yg tersendiri..
ALLAH turunkan ujian kpd hamba-NYA sesuai dengan kemampuan =)
Sabar itu adalah keindahan iman...

Askrie Hishamuddin said...

thanks :) appreciate it much :)

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

awak, sebenarnya awak kuat untuk hadapi semua cuma kdg2 mind set kita yg pengaruh kita...

Allah kan TAKKAN menguji hambanya MELEBIHI apa yang hambanya mampu...

DOa banyak2 keh.. jangan sedih2 sangat, ti awk lak yg sakit..

Biha Petom said...

sabar asri..ni ujian utk ko. ko kne tunjuk ko kuat utk face sume ni..aq doa kn ayh ko cpt sembuh, :)

Eyka said...

asri..eyka doa semoga ayah ko cepat sembuh..laki kena kuat tau:)

Askrie Hishamuddin said...

thanks semua ! :')

PemilikMataCoklat said...

moga ayah awk cpt sihat n semua event berjalan lancar,insyaallah