Tuesday, December 20, 2011

(GAMBAR) Perempuan zaman sekarang



Setuju ke tak? Okay, terus terang, tak semua perempuan yang perangai macam yang ditunjukkan seperti gambar di atas, tapi KEBANYAKKANNYA memang perangai diorang sama macam yang ditunjukkan seperti gambar di atas.

Tak kiralah yang bertudung labuh ke, tudung Yuna ke, tudung Hana Tajima ke, malah tudung Dato' Hajjah Siti Nurhaliza ke, free hair atau separuh bogel sekalipun. Harap muka je la lawa, tapi perangai. Nauzubillah, Masyaallah. Tak dapat nak digambarkan dalam bentuk kata-kata. Hanya Allah je lah yang tahu.

Jadi, kepada perempuan-perempuan, muslimah-muslimah yang membaca blog ini, jaga tingkahlaku anda. Budi bahasa budaya kita. Ececeh.

8 comments:

ijA said...

yer baik..

Askrie Hishamuddin said...

hehe. bagus! :)

@ Syima Raaif @ said...

baik la..tapi tak semua nye begitu kan.. sy akan sentiasa men control kan diri ini hehe =)

Askrie Hishamuddin said...

Yup, tak semuanya. bagus2. teruskan usaha :) hehe

Ezal R said...

setuju!! :D

mysara said...

baiklah n tq..:)

Askrie Hishamuddin said...

Ezal R : yup2

mysara: welcome :)

agak masalah said...

pernah jumpa. harap2 berubah jadi lebih baik