Tuesday, May 8, 2012

(PANAS) Lirik lagu I'm Coming Home menyeru kedatangan Dajjal!

Assalamualaikum!

Sebelum ini lagu It will Rain nyanyian Bruno Mars pernah mencetus kontroversi gara-gara sebaris lirik lagu tersebut. Aku rasa korang sendiri pernah dengar lagu tersebut. Kali ini pulak giliran lagu I'm Coming Home nyanyian Skylar Grey yang dikatakan lirik lagunya seakan-akan menyeru kedatangan Dajjal. Mari kita perhatikan bait-bait lirik tersebut.

The Chorus :
I’m coming home
I’m coming home
Tell the World I’m coming home
Let the rain wash away all the pain of yesterday
( dajal datang membawa hujan )
I know my kingdom awaits and they’ve forgiven my mistakes
I’m coming home, I’m coming home
Tell the World that I’m coming
..................................................................
Back where I belong, yeah I never felt so strong
I feel like there’s nothing that I can’t try
And if you with me put your hands high
( pengikut-pengikut dajjal akan riang gembira )
If you ever lost a light before, this ones for you
And you, the dreams are for you
.................................................................
Another lie that I carry on
( dajjal dikenali sebagai penipuan yang besar dalam sejarah )
I need to get back to the place I belong
.................................................................
What if my son stares with a face like my own
And says he wants to be like me when he’s grown
Sh-t! But I aint finished growing
(semasa dajjal masih bayi, dia telah dihantar ke sebuah pulau yang kini dijagai oleh jassasah)
Another night the inevitible prolongs
.................................................................
But we’ve been living as friends
So you’ve been a guest in your own home
It’s time to make your house your home
.................................................................
“Ain’t No Stopping Us Now“
Whenever it comes on it makes me feel strong
Forgave me for all of my shortcomings
( dajjal hanya datang dalam masa 40 hari, 1 day like a year, 1 day like a month, 1 day like week and the rest day just like our normal day )
Lot of fights, lot of scars
...................................................................

Akhir dunia nanti akan kering kontang, penyakit akan menyular, maka datanglah dajjal membawa hujan. Pada ketika itu orang kafir akan mengangkat dajjal sebagai tuhannya. Dan sekarang kita boleh nampak banyak sangat penyembah-penyembah syaitan (dajjal). Yahudi dan Kristian berbaik jugak adalah kerana dajjal. MasyaAllah... tak dapat nak bayagkan bagaimana kalau kita masih ada waktu munculnya dajjal....:'(

Sedarkah kita bahawa lirik-lirik lagu yang dinyanyikan oleh sesetengah artis barat bermaksud untuk menyeru kedatangan Dajjal?

Keadaan gawat nanti ketika kedatangan dajjal.Rasul saw berpesan kpd kita agar jangan keluar rumah. Makanan & minuman saat itu hanyalah : سبحان الله والحمد لله ولا إله إلا الله والله أكبر
Kedatangan dajjal semakin hampir tatkala manusia semakin lupa tentang bahana kedatangannya.

Wallahualam


Sekian.Bye!

12 comments:

Marhamah Junaisha said...

alahai..yeke..?dah la suka gila dengan lagu ni...hmmm...

Askrie Hishamuddin said...

Marhamah Junaisha, Wallahualam. Tapi, kalau diperhatikan betul2 bait2 lirik lagu ni, mmg ada kaitan dengan kedatangan dajjal.

Marhamah Junaisha said...

lepas ni kena lebih berhati-2 dengan lagu-2 barat...takut ada agenda dalam merosakkan akidah umat islam..terima ksih atas prkongsian :)

Askrie Hishamuddin said...

Marhamah Junaisha, betul tu. Kadang-kadang kita leka. Sama-sama :)

NAL said...

nasib la NAL tak pernah dengar lagi lagu ni, semuanya kunci Yahudi untuk memesongkan akidah umat Islam..MUZIK adalah kunci utama mereka.

Askrie Hishamuddin said...

Nal, betul tu :) sokong!

hidayah said...

hurmm nice sharing nih..

err..saya nak share yer..

tapi copy by email.

tak letak kat blog.

:)

Askrie Hishamuddin said...

hidayah, sure. :)

Faizuddin Hashim said...

huh..macam2 propaganda barat nie yang mengaburkan umat islam...

Askrie Hishamuddin said...

Faizuddin Hashim, betul tu. :(

weschairs said...

x perasan pulak...anyway info yg bagus utk semua

Toni said...

Lagu seperti ini harus kita jauhkan dari anak2 terutama para remaja, sangat menyesatkan dan tidak berfaedah
Terima kasih atas infonya