Saturday, May 26, 2012

Remaja tak sedar diri maki ibu bapa sendiri di facebook!

Assalamulaikum!


Amboi, cantiknya bahasa dia guna. Siap nak fuck parents bagai. Baru 8 tahun sabar dengan parents dah maki-maki kat facebook. Tak tahu parents dia pulak berpuluh-puluh tahun bersabar dengan perangai dia selama ni. Tak pernah pun maki kat facebook. LOL

Adik-adik, bawak-bawaklah bertaubat. Buruk mana pun parents kita, diorang tetap parents kita. Orang yang melahirkan kita, orang yang membesarkan kita. Tambah-tambah emak kita mengusung kita 9 bulan kesana-kemari. Tak pernah pun merungut. Punyalah dia happy walaupun sakit-sakit. Tapi, bila kita dah besar langsung tak hargai pengorbanan ibu kita. Ish ish. Kan dah kena ceramah free-free dari Al-Fadhil Ustaz Asri Hishamuddin. hikhik

Kepada Wan Muhamad Daniel a.k.a Willson's, bawak-bawaklah bertaubat. Mintak maaf cepat kat parents sebelum terlambat. Sebab hidup mati semua ni urusan Allah. Kita tak tahu bila kita akan pergi dan parents kita akan pergi. Mungkin kejap lagi, mungkin esok, lusa? Manalah kita tahu kan? Jadi, mintak maaf cepat. Hah, korang tu pun sama. Mintak maaf cepat kat parents korang. (termasuk aku) sobs2.

Facebook bukannya tempat luahan perasaan. Jangan jadikan facebook sebagai tempat untuk korang meluahkan perasaan sama ada cinta, benci, sayang dan sebagainya kerana kelak akan membinasakan diri sendiri jugak akhirnya. Jadikan ianya satu pengajaran. Sekadar nasihat untuk diri-sendiri dan semua pembaca.

p/s: Facebook kena hack ke? Nampak benor nipunyaaaaaaa. Alasan cliche la adik! KLIK DI SINI!!!

5 comments:

Carl Lesmana said...

yeah you are right, nice post :) sejahat2 mana ibu bapa kita, mereka adalah org yang menjaga dan membesarkan kita..

Askrie Hishamuddin said...

Carl Lesmana, thanks :)

♛☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼♛ said...

hamboi2 kemain lagik... dapat mak apak didik kau sampai besar... kemain kojakk lagi... Haihh budak2 skarang x bersyukur :)

Askrie Hishamuddin said...

Betul tu ratu turqoise. Sedih betul dgn budak2 zmn skang ni

cahaya cta said...

budak2 sekarang lack of ilmu n kurang pgalaman.