Saturday, August 4, 2012

Review Nuffnang Premiere Screening of Total Recall!

Assalamualaikum!

Malam tadi aku menonton filem Total Recall di e@curve. Special thanks to nuffnang sebab menjemput aku ke premiere screening of Total Recall. Disebabkan aku dapat 2 tiket free, jadi aku ajak member aku Iqwat menemani aku kesana. Thanks Iqwat!



SINOPSIS TOTAL RECALL

Originally adapted by director Paul Verhoeven in 1990, author Philip K. Dick's classic sci-fi short story We Can Remember It for You Wholesale returns to the big screen in this remake starring Colin Farrell, Bryan Cranston, and Kate Beckinsale, and directed by Underworld's Len Wiseman. The planet has been decimated by nuclear war in the late 21st century, leaving only two nations -- the United Federation of Britain and the Colony. Douglas Quaid (Farrell) is a factory worker with a stable job and a loving wife (Beckinsale), but upon learning that a company named Rekall could grant him the memory of the ultimate espionage adventure, he decides that a virtual vacation is better than no vacation at all. But in the midst of having the new memories implanted, something goes haywire. Still strapped to the chair as the system breaks down, he's branded a spy as the authorities close in, and quickly flees for his life. Later, Quaid discovers that he has a secret identity, and he joins forces with rebel soldier Melina (Jessica Biel) on a mission to track down Matthias (Bill Nighy), the head of a fierce resistance movement that's been labeled a terrorist organization by the tyrannical Chancellor Cohaagen (Bryan Cranston). Cohaagen seeks to control the entire free world, and now the harder Quaid fights to defeat him, the clearer it becomes that his memory had been altered long before he walked into Rekall. ~ Jason Buchanan, Rovi


Kalau korang tak faham sinopsis kat atas tu dalam bahasa omputeh, sila gunakan google translate.LOL. Filem Total Recall memang penuh padat dengan aksi. Lakonan Collin Farrell, Kate Beckinsale dan Jessica Beil sangat mantap dan berkesan! I'm pretty sure that korang tak akan berkelip mata tengok aksi-aksi dalam filem ni.

Macam biasa kalau filem omputeh ni korang mesti akan disajikan dengan pelbagai babak yang suspen yang akan membuatkan korang tertanya-tanya, tertunggu-tunggu dan nak tahu what's next? Come on! Over tau!

Tapi dalam bab-bab suspen ni sinetron Indonesia masih juara. Sinetron Indonesia punya babak suspen tu yang membuatkan sinetron tu sampai 200 episod. Contoh terdekat adalah Nada Cinta yang sampai sekarang tak habis-habis lagi. LOL

Overall, aku kasi 4/5 bintang.

So, esok kan weekend! Tengok la Total Recall memang korang tak akan menyesal punya!

Sekian.Bye!

11 comments:

NAL said...

best la..

Wan Ahmad Izudean said...

boleh gi cinema ni nanti :)

Bro Nasa said...

hebat ko le dapat jemputan nuffnang..aku xpernah pon dapat..hahah

Askrie Hishamuddin said...

Nal - memang best pun! :)

Askrie Hishamuddin said...

Wan Mohd Izudean - filem ni wajib tengok ni! best!

Askrie Hishamuddin said...

Bro Nasa - rezeki :) hehe

cik ikan said...

Laa.tgk dgn Botak ye? hehe.

Askrie Hishamuddin said...

cik ikan - yup :) heee

KakiWayang.com said...

Memang suspen filem ni. Terbaik juga grafik yang ditunjukkan.

Jom baca review kitorang di kakiwayang.com juga : Review Filem Total Recall

Askrie Hishamuddin said...

KakiWayang.com , i will :)

mfadhlan.com said...

oh...xperasan pulak...aku dok line D5/D6..beratur paling awal..haha..

Check out my latest post on mfadhlan.com