Monday, April 16, 2012

Jadi papa kedana selepas memeluk agama Islam?

Assalamualaikum!

Korang stress tak bila korang tengah sedap menikmati cendol pulut serta kuewtiaw kerang kat kedai makan umpamanya tiba-tiba datang seorang apek tua mualaff katanya menerpa korang dan lantas meminta sedekah.

Kesian tu memang kesian. Tapi, kalau difikirkan balik secara logik akal, apek tua yang mintak sedekah tu masih boleh bergerak kesana-kemari. Berjalan dengan penuh bergaya membawa tabung serta kad pengenalan bagai tapi kenapa tak boleh nak cari kerja? At least kerja basuh pinggan mangkuk ke kerja buruh kasar ke jadi babysitter ke daripada meminta sedekah.

One more thing, perlu ke 'saya cina, baru memeluk agama Islam' dijadikan alasan untuk meminta sedekah? I was like sebelum masuk agama Islam kau boleh pulak survive, bila dah masuk Islam kau terus jadi papa kedana dan terpaksa meminta sedekah dan simpati kat orang ke? Damn.

Patutlah orang bukan Islam taknak peluk agama Islam. Takut nanti lepas peluk agama Islam terus jadi papa kedana. Nauzubillah. KLIK DI SINI!!!

Sekian.Bye!


4 comments:

susulemakmanis said...

grr.guna alasan cina masuk islam sbgai modal nak duit??aiyokk..btw,dah follow awak..nice blog!

Askrie Hishamuddin said...

susulemakmanis, tau takpe. rasa macam nak bagi penampar je. tapi malangnya tak sampai hati la pulak. huhu. thanks :)

NAL said...

tak logik langsung alasan tu..lagipun, boleh merosakkan nama agama Islam itu sendiri, bila cakap mcm tu..

mieya mieyra said...

Nal, betul tu. :)