Tuesday, July 3, 2012

Dapat cheque ribu-riban dengan hanya berblogging!!!

Assalamualaikum!

Kalau cakap pasal duit, aku rasa mesti ramai yang suka. Tambah-tambah kalau si kaki shopping, kaki clubbing haha. Macam tu jugak dengan aku. Tapi aku bukan kaki clubbing no no no haha. *buat-buat muka innocent lalala. Aku memang paling suka kalau dengar bab pasal duit ni.

Topik yang aku suka baca kat blog pun adalah pasal duit. Pantang kalau blogger update pasal duit nuffnang ke, advertlets ke, heartbeats ke mesti aku akan baca dalam keadaan yang sungguh teruja. Untuk pengetahuan korang nuffnang, advertlets, heartbeats ni adalah advertising agencies yang membantu blogger-blogger macam aku untuk memperoleh side income melalui blogging. (betulkan aku kalau aku salah haha)

Salah satu blog yang aku suka baca ialah blog shakkido.com. Kalau baca blog shakiddo.com ni korang mesti ada simpan perasaan iri hati, jealous bagai kat bro shakkido ni. Aku suka blogger-blogger yang update blog pasal cheque nuffnang, advertlets, heartbeats dan sebagainya ni at least blogger-blogger yang baru berjinak ni semangat sikit nak berblogging. Ye dok?


sumber: shakiddo.com

Ambek kau! Berblogging je pun dapat 1K ++. Kau mampu? haha. Memang aku tabik la dengan bro shakiddo ni. Aku pun belum tentu boleh kumpul banyak tu dalam masa sebulan dengan berblogging ni haha. *nada pasrah. Paling banyak yang aku pernah dapat pun RM 100 je. Sedih tak? Sedih tak? *sila nangis

Tapi ingat, jangan berblogging cuma nak dapat duit je. Salah tu. Berblogging ni biarlah ikhlas, kongsi benda-benda yang berfaedah kat pembaca. Dapat pahala.


Sekian.Bye!

9 comments:

NAL said...

fuhh...NAL pun tak mampu.. :)

Askrie Hishamuddin said...

Nal, hehe. tau takpe! tapi, InsyaAllah, satu hari nanti mana tahu rezeki kita kan? hehe

nadia farhana said...

yaya rasa jauh nak capai itu :)

Askrie Hishamuddin said...

nadia farhana, sama lah kita, tapi mana tahu kot2 satu hari nanti kita pun boleh dapat peluang macam diorang jugak kan? tak mustahil semua tu

rAIHan said...

jom sama2 kita meningkatkan usaha..^^

Askrie Hishamuddin said...

yup2, betul tu raihan! :) AGREED!

tiefazatie said...

gerek gle la..ifa xpernah la dpt byk tue lg..haha

Askrie Hishamuddin said...

tiefazatie, hehe. insyaallah, satu hari nanti! :)

fairuzmahmud mahmud said...

online games percuma
http://pejuang13.says.com/recommendations/world-of-tanks-2

repair kereta perodua percuma...
http://pejuang13.says.com/recommendations/perodua-tweckbot-testimonials